Citron- marmelad och citronsaft


NU var det alltså dags för stora citronkoket
Citronsaft:
Skala fyra citroner med potatisskalare, pressa ur saften
Koka 1 liter vatten häll detta över citronskal och saft
Rör ner 7-8 dl socker, låt stå till nästa dag -sila
På julen gör jag apelsinsaft på samma sätt något mindre sockermängd 5-6 dl
(I en tid för längesedan tog man apelsinskalen särskilt på julen blev det några stycken
och gjorde skalsaft...på samma sätt)
CITRONMARMELAD
Koka fyra HELA citroner 20 minuter i så mycket vatten att det täcker -slå bort vattnet
Koka en gång till -då citronerna är mjuka och svalnat så man kan ta i dom -strimla med kniv- använd 5 dl av kokvattnet koka tills skalen är KLARA och mjuka 30 min
Häll på 7 dl socker och koka igen tills marmeladen blir tjock och simmig ca 30 min
CITRUSMARMELAD
Strimla en grape och en apelsin koka mjuka i 2 -3 dl vatten tar ca 30 min
Rör ner 4 dl socker och koka ihop detta tills marmeladen blir klar och simmig ca 20 min l
( Om lusten faller på kör jag med mixerstav i röran efter första koket)
Kommentarer
Trackback