Pate med rödlöksmarmelad -ingefärsmarmelad till skinkan
Nu är snart julmaten slut...
Ingefärsmarmeladen gjorde succe till skinkan
Rödlöksmarmelad är gott till pate- /pateformen den kan man hitta på loppis för någon krona/
Pate: ½ kg lever kycklinglever /eller hälften nötlever/ i mindre bitar
1 lök i bitar
1 liten burk ansjovis
1 ägg
1 dl vetemjöl
1 tsk salt
lite vitpeppar
2 dl mjölk eller grädde
I med alltihop i matberedaren tills det blir mosigt,
häll smeten i formen --1 -1½ timme i ugnen knappt 200 grader
Rödlöksmarmelad: 2 strimlade rödlökar
1 dl vatten lite olja
1 dl socker
1 msk citron lite kryddpeppar
koka tills löken blir mjuk, späd ev med lite mera vatten om det kokar in
Ingefärsmarmelad; Hacka 2 dl färsk ingefära i riktigt småbitar
Häll på vatten så det täcker- koka mjukt
tar lite tid 30-40 min se till så det inte kokar torrt
lite citron ev oxå skal 1½ dl socker koka tills det blir simmigt
Japp där kom den, ingefärsmarmeladen! Smaskigt! De blir defenitivt kalkon nästa år!