Pate med rödlöksmarmelad -ingefärsmarmelad till skinkan





Nu är snart julmaten slut...
Ingefärsmarmeladen gjorde succe till skinkan
Rödlöksmarmelad är gott till pate- /pateformen den kan man hitta på loppis för någon krona/

Pate: ½ kg lever kycklinglever /eller hälften nötlever/ i mindre bitar
         1 lök i bitar
         1 liten burk ansjovis
         1 ägg
         1 dl vetemjöl
         1 tsk salt
         lite vitpeppar
         2 dl mjölk eller grädde
I med alltihop i matberedaren tills det blir mosigt,
häll smeten i formen --1 -1½ timme i ugnen knappt 200 grader

Rödlöksmarmelad: 2 strimlade rödlökar
                               1 dl vatten lite olja
                               1 dl socker
                               1 msk citron lite kryddpeppar
koka tills löken blir mjuk, späd ev med lite mera vatten om det kokar in

Ingefärsmarmelad; Hacka 2 dl färsk ingefära i riktigt småbitar 
                                 Häll på vatten så det täcker- koka mjukt
                                 tar lite tid 30-40 min se till så det inte kokar torrt
                                 lite citron ev oxå skal 1½ dl socker koka tills det blir simmigt


Kommentarer
Postat av: maria

Japp där kom den, ingefärsmarmeladen! Smaskigt! De blir defenitivt kalkon nästa år!

2010-01-07 @ 19:46:59
URL: http://whatitslike.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0