Surdegsbröd
Dag 1: 2,5 dl vatten ½ pk jäst 4 dl rågmjöl
Dag 2: Ta degen från dag 1 - Häll på 4 dl vatten -½ pk jäst till- lite honung eller sirap ½ tsk salt
10-20 smått hackade soltorkade tomater
Knåda i assistent eller i bunke ganska länge låt jäsa 30 min-1 timme
Upp på bakbord och gör 5 tjocka bagetter eller nåt annat
Jäs igen 30 min-pensla med vatten
200 grader 15 min

Dag 2: Ta degen från dag 1 - Häll på 4 dl vatten -½ pk jäst till- lite honung eller sirap ½ tsk salt
10-20 smått hackade soltorkade tomater
Knåda i assistent eller i bunke ganska länge låt jäsa 30 min-1 timme
Upp på bakbord och gör 5 tjocka bagetter eller nåt annat
Jäs igen 30 min-pensla med vatten
200 grader 15 min

Kommentarer
Trackback