8 timmars sallad


Bra längesen fonduegrytan var framme... hur gör man, köttbuljong det blir gott och en matig sallad
Isbergsallad ett stort huvud
½ paprika
1 gul lök /eller en purjo
4 kokta ägg
Hacka allt detta lägg i en skål
stek ett stort paket hackad bacon
2 dl majjonäs
3 dl riven ost
2 msk socker
2 dl ärter
Sätt till allt detta i skålen låt stå 8 timmar /eller över natt/ blanda och njut
Chokladkaka med mörk choklad

250 g mörk choklad, bitter
150 g smör
4 ägg
4 msk socker
1 msk mjöl
Servera gärna med lättvispad grädde.
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Finhacka chokladen och lägg den i en bunke. Smält smöret och slå det varmt över chokladen. Rör om tills chokladen har smält.
3. Vispa ägg och socker pösigt med en elvisp och blanda det med den smälta chokladen.
4. Tillsätt mjölet och blanda noga.
5. Häll smeten i en smörad form med löstagbar kant, cirka 26 centimeter i diameter.
6. Grädda i nedre delen av ugnen i 180 grader, cirka 15-20 minuter. Kakan ska stelna och spricka på ytan, men inuti ska den vara kladdig.
7. Ta ut kakan och låt den kallna i formen.
RABARBERRULLTÅRTA
Vispa ihop en rulltårtssmet:
3 ägg vispas med 2 dl socker
rör ner 2 dl vetemjöl 2 msk vatten 1½ tsk bakpulver
smörj ett bakplåtspapper i en långpanna /liten/ annars dubbel sats
häll i smeten
skala några tunna rabarberstjälkar och skiva dom riktigt tunnt 3-4 dl
strö på rulltårtan in i ugnen 5-7 min
Sockra pappret och stjälp upp sockra sen på rulltårtan-Rulla ihop