Baka baka liten kaka...


Smält 100 gr smör och 100 g vit choklad på låg värme rör under tiden
Rör 150 gr Kesella med 2 dl socker till jämn smet, tillsätt chokladblandningen samt 2½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver ½ tsk salt
saften av ½ citron /ev rivet skal oxå om så önskas/
Smord och bröad form 25 min knappt 200 grader

APELSINTÅRTA


BOTTEN: 75 g maragrin
1 ½ dl socker
1 ägg
3 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk
Vispa socker och ägg poröst blanda i resten, häll i smord bröad form
Baka 30 min 200 grader
/Till en större form =4 liter gör dubbel sats/

KRÄM: 1 dl socker
1 msk grädde 1 msk margarin
saft och skal av 1 apelsin
Låt detta stå på svag värme tills sockret löst sej, låt sen svalna
Blanda krämen med ca 1 dl vispad grädde

Dela tårtbotten lägg emellan krämen
Garnera med vispad grädde och tunna apelsinskivor


RSS 2.0