Wienerbrödsbullar- Hirams cognacssylt






Wienerbullar:

50g jäst  röres ut i 2,5 dl kall mjölk, 1 ägg, 3 msk socker, 7,5 dl vetemjöl
Arbeta degen tills den blir smidig att jobba med
Kavla ut till en ganska stor fyrkant 40x40 cm lägg tunna skivor margarin/smör på ena halvan knappt 200 g
Vik ihop och kavla ut till dubbel storlek 40x40 igen /vik ihop kavla ut upprepa några gånger inget mer margarin/smör emellan/ - ju mer kavlande ju frasigare wienerbröd
Ta sen ut fyrkanter ca 30 st lägg på en klick sylt vik upp hörnen, pensla med ägg jäs 1 timma
Baka 5-8 minuter 225 grader


Hirams cognacssylt:
Koka upp 3 dl svarta vinbär med 0,5 dl vatten 5 minuter rör ner knappt 1 dl socker koka 5-10 minuter
Dra av spisen rör ner 1 msk cognac


RSS 2.0