Marmelad på Minnerolas och Päron

Tänkte försöka sparka igång Marmeladkokerskan igen
Det är höst dags för stora marmeladkoket
 
 
Köpt en delikat liten "Minnerolas" som jag kokat både gele och marmelad på
Gele:
Riv skal - spara skalet
0,5 kg apelsiner dela apelsinerna i bitar
4 dl vatten
0,5 kg syltsocker -vilken bra uppfinning
Koka apelsiner med vattnet ca 15 min 
sila i silduk Koka sedan med syltsockret och skal några minuter kokade nog nästan 10 minuter
 
Kokade även en Päronmarmelad:
2 stora päron i småbitar
2 msk vatten
Rivet skal och saft av en lime
knappt 2 dl syltsocker
koka tills det är tjockt 
Mycket gott och päronen är billiga nu en korg för 10 kronor
Kanske prövar päronmos, blir inte många äpplen hos ,ej  år
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0