LUSSEBAK



50 g jäst
100 g margarin/smör, smältes och svalna
5 dl mjölk
stöt 0,5-1,0 g saffran med socker
1,5 dl socker
0,5 tsk salt
250g kesella/kvarg
Kör i assistent och sedan 17 dl vetemjöl -ta inte mer
jäs i 30 min upp på bakbordet
Kavla ut till platta riv mandelmassa på vik ihop gör katter
pensla med ägg och tryck på gula sultanrussin
jäs igen 30 min
250 grader 5-6 min





Kommentarer
Postat av: arancha

Börjar ikväll om jag kommer ihåg att köpa saffran!!

2009-12-01 @ 15:08:07
Postat av: arancha

hej Monika! Vi bakade idag med Noah och tror att vi räknade mjölet fel....det blev väldigt kladdigt och svårt att kavla men de blev supergoda!!

2010-12-05 @ 11:24:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0