LENAS PIZZABULLAR


50 g margarin 5 dl mjölk 50g jäst 1 tsk salt 1 msk socker 13 dl vetemjöl
Jäs degen 30 min dela i två delar kavla ut

Fyllning: Stryk först på ketchup
              2 pkt stekt bacon /eller brynt köttfärs/
              pizzakrydda och riven ost

Rulla ihop skär till lagom stora bullar- pensla med ägg
Jäs igen 20 minuter
225 grader 10 minuter

SNABBINLAGD GURKA




1 dl vatten en nypa salt 1 msk ättika ½ dl sockler- skaka i schaker
Skiva en en bit gurka med osthyvel i en skål slå på lagen, klipp på lite persilja

Ett mycket bra Våffelrecept

 
8 dl smet:
2½ dl vatten 2½ dl mjölk 4 dl vetemjöl 125 g smält margarin 2 tsk bakpulver



Har gjort apelsingele och citrongele dekorationer på ägg och lite varstans i påsk
Även gott på våffla
Pressa saften av citron/apelsin koka 5 minuter med halva mängden socker /då du pressat blir det 1 dl tag då ½ dl socker /
Krama ur 2 gelatin blad o smält ner Kallna!

Citronbiskvier och kalljästa bullar till påsken!



 
40 Bullar:
Smula 50 g jäst, 4 dl kall mjölk, 250 g mjukt smör, ½ dl socker, liten nypa salt, 2 ägg, 14 dl vetemjöl
Tag upp degen kavla -skär ut i fyrkanter  ca 8x8x cm Klicka på fyllning vik upp hörnena till mitten tryck till
Fyllning: 150 g smör ½ dl socker 1 msk vaniljssocker
JÄS  2 TIMMAR Pensla med uppvispat ägg Baka 8 minuter 250 grader

Citronbiskvier:
 250 g bakmassa köres i matberedare med 1 äggvita
Klicka ut på plåt till 25 rundlar -baka 175 grader 8 minuter
Smörkräm: 3/4 dl socker ½ dl citronsaft koka ihop tills det blir simmigt
tillsätt 2 gulor, rivet skal från en citron, 150 g smör LÄT KALLNA
Bred citronkrämen på mandelbottnarna I FRYSEN
Smält 150 g vit choklad doppa de frusna kakorna i detta! Garnera med lite rivet citronskal-kanske
Förvara svalt


RSS 2.0