Citronbiskvier och kalljästa bullar till påsken!



40 Bullar:
Smula 50 g jäst, 4 dl kall mjölk, 250 g mjukt smör, ½ dl socker, liten nypa salt, 2 ägg, 14 dl vetemjöl
Tag upp degen kavla -skär ut i fyrkanter ca 8x8x cm Klicka på fyllning vik upp hörnena till mitten tryck till
Fyllning: 150 g smör ½ dl socker 1 msk vaniljssocker
JÄS 2 TIMMAR Pensla med uppvispat ägg Baka 8 minuter 250 grader
Citronbiskvier:
250 g bakmassa köres i matberedare med 1 äggvita
Klicka ut på plåt till 25 rundlar -baka 175 grader 8 minuter
Smörkräm: 3/4 dl socker ½ dl citronsaft koka ihop tills det blir simmigt
tillsätt 2 gulor, rivet skal från en citron, 150 g smör LÄT KALLNA
Bred citronkrämen på mandelbottnarna I FRYSEN
Smält 150 g vit choklad doppa de frusna kakorna i detta! Garnera med lite rivet citronskal-kanske
Förvara svalt
Kommentarer
Trackback