-Västerbottenpaj -


Västerbottenost hel kokbok med Västerbotten delikatesser! Antingen gillar man Västerbottenost eller så gör man det inte" Förklarade någon för mej en gång! Mycket lurigt uttryck!
Kräftkalas utan Västerbottenpaj kan man iallafall INTE ställa till med- stekta kantareller till detta!

  

VÄSTERBOTTENPAJ: 200 ggrader
1 dl grahamsmjöl
2½ dl vetemjöl
150 g smör
½ tsk salt
2 msk kallt vatten
Hacka ihop detta och tryck ut i form (vila 30 minuter)
Grädda degskalet 10 min sänk värmen till 150 grader
Koka upp 3 dl mjölk och 3 dl vispgrädde
Blanda ner 350 g riven västerbottenost, rör tills den smält
Knäck ner 6 ägg 1 tsk socker 1 tsk salt 2 krm svartpeppar
Grädda 45 minuter

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0