BLODAPELSINTID
Apelsinsaft : Skala 6 apelsiner med poatatisskalare, pressa ur saften.
Lägg sen i alltihop även det som blir kvar efter pressningen/blodapelsiner är lite mosiga, pressa det som går sen lägger du i dom i en bunke /
Häll på 7 dl kokande vatten, låt stå till nästa dag-
SILA /durkslag med en "sliten" kökshanddduk i om du inte har silduk/
Lös upp 5-6 dl socker i lite av saften /värm i en kastrull tills sockret löst sej/-Blanda med saften
Marmelad: Strimla 4 apelsiner så tunnt du kan, skal o alltihopa-
slå på 7 dl vatten koka 20-30 min på svag värme
Då skalen är riktigt mjuka häll på 5-6 dl socker koka tills massan blir tjock, ca 20 min
Blir två burkar, halvera till en lagom stor burk
BLODAPELSINTID
CHOKLADBULLAR

Bulldeg: 125 g smör smältes, 5 dl mjölk /byt ev ut 2 dl av mjölken mot 2 dl kesella/ fingervarmt
50 g jäst smulas häll över degvätskan
½ tsk salt, 1½ dl socker 12 dl vetemjöl
Arbeta ihop degen låt jäsa 30-40 min
kavla ut degen till platta och lägg på fyllningar
1) 2 hg hackade torkade aprikoser, 150 g rumsvarmt margarin, 150 g riven vit choklad
2) 100 g rumsvarmt margarin, 1 dl socker, 200g mörk riven choklad, 1½msk kanel
3) 1 hackad dubbeldajm, 150g riven bak/mandelmassa, 150g margarin rumsvarmt, 1 dl socker
Rulla till rulle, dela i bitar i bullformar
(Vill man göra snurror är det bättre att smälta chokladen annars "kanar" den ur snurran)
Pensla med ägg, strö på pärlsocker Nu ska adom jäsa 30 min
250 grader 10 min
Blir ca 40 bullar