Fläder och jordgubbar

  

Flädersaft:
20 klasar fläderblommor,
3 bitar hel kanel,
1 påse vinsyra ,
drygt 1 kg socker,
koka 1,5 liter avtten
Häll över Rör i detta då och då låt stå 5 dagar Sila i genom silduk och häll upp

Jordgubbsmarmelad : 1 l jordgubbar koka med ca 1/4 dl vatten /olika vattninga jordgubbar olika år/
koka upp -mosa  i jorgubbarna med trägaffel 
Tillsätt 5 dl socker rivet skal och saft av en citron
Då marmeladen kokat ett tag (20 min) mosa jordgubbarna mera stormkoka 1 min med 3 msk melantin--- låt kallna


        


Tre receptböcker som är hur bra som helst Ser du dom på lopppis knip dom direkt


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0