Chokladbak........



Tänk att den hänger med än



       
Chokladsemlor
25 g jäst löses upp i /75 gram smält smör i 2,5 dl mjölk/
2 msk vaniljsocker, 1 nypa salt ,3/4 dl socker, 6½ dl vetemjöl, 1 dl kakao
Låt jäsa 45 min /behöver längre tid än vanlig deg/
Gör 12 st runda bollar - Jäs 40 minuter baka 200 grader 10 minuter
Skär av locket och fyll med mandelmassa
En klick hallonsylt på, det och sedan vispad grädde blandad med kokos

Chokladlimpor
25 g jäst löses i 5 dl mjölk tillsätt 1 ägg, en nypa salt
3 hg vetemjöl 1 hg grahamsmjöl
½ dl kakao 200g hackade oliver / ev 100 g hackad blockchoklad/
Kör 5 minuter i assisten
Gör två limpor låt jäsa ca 2 timmar
Baka 190 grader 45 minuter

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0