Morotskaka
1 dl olja, 1 dl mjukt smör/margarin
drygt 2 dl socker
5 dl riven morot och äpple ungefär hälften av varje
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver, 1 tsk bikarbonat
en gnutta salt
malda pepparkakskryddor 2 tsk
Tag degkrokar eller visp o rör ihop alltihop
smörj en form baka knappt 200 grader 40 minuter
Svalna något bred sedan på Vaniljkesella
LUSSEBAK

50 g jäst
100 g margarin/smör, smältes och svalna
5 dl mjölk
stöt 0,5-1,0 g saffran med socker
1,5 dl socker
0,5 tsk salt
250g kesella/kvarg
Kör i assistent och sedan 17 dl vetemjöl -ta inte mer
jäs i 30 min upp på bakbordet
Kavla ut till platta riv mandelmassa på vik ihop gör katter
pensla med ägg och tryck på gula sultanrussin
jäs igen 30 min
250 grader 5-6 min
GRÖN TOMATMARMELAD
Skålla tomaterna
Koka upp vatten lägg i de gröna tomater vattnet ska täcka tomaterna
då skalet börjar "krulla" sej låt kallna- ta upp tomaterna
Kör tomaterna i mixer, tillsätt 5 dl socker /liter tomater, saft och skal av en citron eventuellt en lime oxå
Koka tills marmeladen tjocknar tar ca 30 min hacka i mynta (inte för mycket ger mycket smak)
eller annan färsk krydda
Mycket gott på rostat bröd och ost!
LÖVMARMELAD

Nu ska jag blogga det ska bli intressant
hösten är här det är marmeladkokerskans tid