Morotskaka

1 dl olja, 1 dl mjukt smör/margarin
drygt 2 dl socker
5 dl riven morot och äpple ungefär hälften av varje
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver, 1 tsk bikarbonat
en gnutta salt
malda pepparkakskryddor 2 tsk
Tag degkrokar eller visp o rör ihop alltihop
smörj en form baka knappt 200 grader 40 minuter

Svalna något bred sedan på Vaniljkesella


LUSSEBAK



50 g jäst
100 g margarin/smör, smältes och svalna
5 dl mjölk
stöt 0,5-1,0 g saffran med socker
1,5 dl socker
0,5 tsk salt
250g kesella/kvarg
Kör i assistent och sedan 17 dl vetemjöl -ta inte mer
jäs i 30 min upp på bakbordet
Kavla ut till platta riv mandelmassa på vik ihop gör katter
pensla med ägg och tryck på gula sultanrussin
jäs igen 30 min
250 grader 5-6 min





GRÖN TOMATMARMELAD


Skålla tomaterna
Koka upp vatten lägg i de gröna tomater vattnet ska täcka tomaterna
då skalet börjar "krulla" sej  låt kallna- ta upp tomaterna
Kör tomaterna i mixer, tillsätt 5 dl socker /liter tomater, saft och skal av en citron eventuellt en lime oxå
Koka tills marmeladen tjocknar tar ca 30 min hacka i mynta (inte för mycket ger mycket smak)
eller annan färsk krydda

Mycket gott på rostat bröd och ost!


LÖVMARMELAD


Nu ska jag blogga det ska bli intressant
hösten är här det är marmeladkokerskans tid

RSS 2.0